Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velős máj sült káposztával

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg friss sertésmáj
  • 20-30 dkg velő
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • tej
  • A Körethez:
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • 2-3 db alma
  • 4-5 db burgonya

Elkészítés

Elkészítés: A májat lapos, vékony csíkokra szeleteljük, és annyi tejben áztatjuk, ami ellepi.

Amíg ázik, lereszeljük a vöröshagymát, olajban megfonnyasztjuk, beletesszük a paprikát, majd a tejben áztatott májat, és felengedjük annyi tejjel, hogy ellepje.
Lassú tűzön, többször megkeverve puhára pároljuk. A végén sózzuk, és a megtisztított velőt beletesszük, amivel még 10 percig sütjük.

A körethez a vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, pirospaprikát teszünk bele, és hozzáadjuk a savanyú káposztát. Sózzuk, és kevés vízzel felengedjük. Pároljuk, és mielőtt kész lenne, kb. 10 perccel előtte beletesszük a lereszelt almákat, amivel készre pároljuk.

Főtt hasábburgonyával kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss