Elkészítés: A májat lapos, vékony csíkokra szeleteljük, és annyi tejben áztatjuk, ami ellepi.
Amíg ázik, lereszeljük a vöröshagymát, olajban megfonnyasztjuk, beletesszük a paprikát, majd a tejben áztatott májat, és felengedjük annyi tejjel, hogy ellepje.
Lassú tűzön, többször megkeverve puhára pároljuk. A végén sózzuk, és a megtisztított velőt beletesszük, amivel még 10 percig sütjük.
A körethez a vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, pirospaprikát teszünk bele, és hozzáadjuk a savanyú káposztát. Sózzuk, és kevés vízzel felengedjük. Pároljuk, és mielőtt kész lenne, kb. 10 perccel előtte beletesszük a lereszelt almákat, amivel készre pároljuk.
Főtt hasábburgonyával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre