Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Véletlen Bailey's-torta

MME MME
4.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A porcukrot, a capuccino-port, a vaníliás cukrot egy edénybe teszem, és apránként elkezdem hozzákeverni a tejszínt, először csak fakanállal. Amikor beletettem az összes tejszínt, még egy kicsit robotgéppel habosra keverem. A piskótát félbevágom, a krém egyik felét rákenem az alsó lapra, telerakom bontott meggyel, ráfektetem a piskóta tetejét, amit megkenek a maradék krémmel, erre is teszek bontott meggyet, és egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor díszíthető tejszínhabbal.

Megjegyzés

Ez a recept néhány éve karácsonykor született, a véletlen folytán. Baileyst szerettem volna készíteni, de nem a szokásos tejszínt vettem, hanem olyat, ami krémekhez, sütikhez használatos... Így lett ital helyett krém, ehhez sütöttünk egy piskótát, és a bontott meggyel megbolondítottuk az egészet. Nagy sikere volt, az utolsó morzsáig elfogyott... - MME

Ezek is érdekelhetnek