Velencei karnevál-torta sütés nélkül

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg Amaretti (olasz aprósütemény)
  • 5-10 dkg mandulapehely
  • 10 dkg kandírozott gyümölcs
  • 10 dkg étcsokoládé (70-74 %-os)
  • 0,5-1 dl Amaretto (olasz mandulalikőr) vagy rum
  • 2 db tojás
  • 25-28 db babapiskóta
  • gyümölcs

Elkészítés

    1. A csokoládét lereszeljük, (2 evőkanálnyit félreteszünk) hozzáadjuk az összemorzsolt Amarettit, a darabos mandulapelyhet, majd 1-2 ek mandulalikőrrel összekeverjük.
    2. Habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal, majd az áttört túróval tovább keverjük. Lazítjuk a 2 tojásfehérjéből felvert kemény habbal. Végül beletesszük a csokis keveréket és a kandírozott gyümölcsöt.
    3. A forma aljára és oldalára rakjuk a babapiskótát, megkenjük a mandulalikőrrel, majd belekanalazzuk a krémet. A krém tetejére is rakunk babapiskótát, és szintén megkenjük likőrrel. Fagyasztóba rakjuk pár percre, majd tálalásig a hűtőben tartjuk.
    4. Szervírozás előtt a tetejét megszórjuk a félretett csokireszelékkel és gyümölccsel vagy olvasztott csokival, illetve a maradék mandulával.

Megjegyzés

A formát béleljük ki fóliával, így könnyebben kiborítható a süti. Pár napig a fagyasztóban is tárolhatjuk, azonban fogyasztás előtt kb. 30 perccel előbb vegyük ki, hogy lágyuljon.

Dr.Gondek Károlyné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin