Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velencei halászlé

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. A halakat megtisztítjuk. 
  2. A pontyok fejét, farkát és az uszonyokat félretesszük. 
  3. A halat felszeleteljük, a szeleteket, a tejet vagy az ikrát besózzuk és hűvös helyen tartjuk a felhasználásig. 
  4. Egy nagy lábasban feltesszük főni az alaplének való fejet, farkat, uszonyokat a 2 keszeggel és a kárásszal. Hozzáadjuk a halászlé leveskockát, a pirospaprikát, egy nagy, karikára vágott hagymát, a paradicsomot és a zöld paprikát. Kb. 35 perc alatt az egészet puhára főzzük. 
  5. Ha megfőtt az alaplé, leszűrjük, és a megfőtt halcsontról lehúzzuk a húst, ezt visszatesszük a lébe. Beletesszük a félretett halat és belsőséget, ha kell még megsózzuk, majd felöntjük 3,5 liter vízzel.
  6. Lassú tűzön egyszer felforraljuk.
  7. 10 perc alatt készre főzzük, külön kifőzött levestésztával, friss kenyérrel forrón tálaljuk.

    Halászlé Klári módra >>>  

    Halászlé Bácsalmási módra >>>  



Ezek is érdekelhetnek

Friss