Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Velencei halászlé

Hozzávalók

  • 1 db ponty
  • 2 db keszeg (közepes)
  • 1 db kárász (kicsi)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 3 kávéskanál só
  • ponty belsőség (ikra, tej)
  • 2-3 db halászlékocka
  • víz

Elkészítés

    1. A halakat megtisztítjuk. 
    2. A pontyok fejét, farkát és az uszonyokat félretesszük. 
    3. A halat felszeleteljük, a szeleteket, a tej et vagy az ikrát besózzuk és hűvös helyen tartjuk a felhasználásig. 
    4. Egy nagy lábasban feltesszük főni az alaplének való fejet, farkat, uszonyokat a 2 keszeggel és a kárásszal. Hozzáadjuk a halászlé leveskockát, a pirospaprikát, egy nagy, karikára vágott hagymát, a paradicsomot és a zöld paprikát. Kb. 35 perc alatt az egészet puhára főzzük. 
    5. Ha megfőtt az alaplé, leszűrjük, és a megfőtt halcsontról lehúzzuk a húst, ezt visszatesszük a lébe. Beletesszük a félretett halat és belsőséget, ha kell még megsózzuk, majd felöntjük 3,5 liter vízzel.
    6. Lassú tűzön egyszer felforraljuk.
    7. 10 perc alatt készre főzzük, külön kifőzött levestésztával, friss kenyérrel forrón tálaljuk.

      Halászlé Klári módra >>>  

      Halászlé Bácsalmási módra >>>  



Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

szigligeticili
A recept alapján finomnak tűnik. De a kép... nem valami étvágygerjesztő... :-(
mozzarella
Köszönöm a választ ! Bocs a kiváncsiságért, de én mindig szeretném tudni, honnan származik egy érdekes elnevezés. Itt bevallom, csak az itáliai Velencére gondoltam, azért nem értettem. Irjál még sok receptet és a blog -ot is nagyon szeretem ! Üdvözlet : M.
Morzsálós Mirza
Kedves Mozzarella! A halak a Velencei tóból származnak, a bátyám apósa, Jani fogta őket. Évek óta ott horgászik, és többnyire ő is készíti el a halászlevet. És mondjon bárki bármit, nekem a férfiak kezéből kikerülő halászlevek mindig jobban ízlenek, mint amit nők főznek...:o)) Pedig anyukám is istenien főz, de a halászlé az más! Üdv, Mirza
mozzarella
Halászlének kitünö. De mitöl velencei ?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes