Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velencei csirkemáj fügével és puliszkával

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat felszeleteljük, a fügéket cikkekre, a májakat falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben, felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük az olívaolajat, majd beleszórjuk a hagymakarikákat és megsózzuk, -borsozzuk. Közepes lángon többször megkeverve puhára sütjük.
  2. Ezután ráöntjük a bort, megvárjuk, amíg elpárolog, majd hozzáadjuk az alaplét is. Közben a májakat megszurkáljuk villával, megsózzuk és megborsozzuk őket, végül megszórjuk a kukoricaliszttel és összeforgatjuk.
  3. A hagymához adjuk, közepes lángon 5 percig pároljuk, közben megforgatjuk és megkeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Beleforgatjuk a fügéket (pár darabot félreteszünk a díszítéshez), majd elzárjuk a lángot. A petrezselymet apróra vágjuk és a ragura szórjuk.
  4. Közben a puliszkához a tejet az alaplével, egy csipet sóval és borssal felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricalisztet. Addig keverjük, míg elég híg krumplipüré-állagot kapunk. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a kis kockára vágott vajat. Még egyszer megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Állni hagyjuk, amíg kissé kihűl (addig a ragu is elkészül), majd tálalás előtt még egyszer átkeverjük . 
  5. Egy tányérra ízlés szerint szedünk a puliszkából, rákanalazunk a hagymás-fügés májból, elosztjuk rajtuk a maradék fügét, majd még egy kis petrezselymet szórunk rá. 

Megjegyzés

Ez egy klasszikus olasz étel, régen borjúból készítették. A csirkemájhoz egyszerűbb hozzájutni, azért ezzel készítettem, és a fügéből is egy kicsit több került bele :) - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss