Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Velencei csirkemáj fügével és puliszkával

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemáj
  • 4 fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olíva olaj
  • 4 db füge
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl alaplé vagy víz
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • A puliszkához:
  • 5 dl alaplé
  • 5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • bors
  • 6 ek kukoricaliszt

Elkészítés

    1. A hagymákat felszeleteljük, a fügéket cikkekre, a májakat falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben, felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük az olívaolajat, majd beleszórjuk a hagymakarikákat és megsózzuk, -borsozzuk. Közepes lángon többször megkeverve puhára sütjük.
    2. Ezután ráöntjük a bort, megvárjuk, amíg elpárolog, majd hozzáadjuk az alaplét is. Közben a májakat megszurkáljuk villával, megsózzuk és megborsozzuk őket, végül megszórjuk a kukoricaliszttel és összeforgatjuk.
    3. A hagymához adjuk, közepes lángon 5 percig pároljuk, közben megforgatjuk és megkeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Beleforgatjuk a fügéket (pár darabot félreteszünk a díszítéshez), majd elzárjuk a lángot. A petrezselymet apróra vágjuk és a ragura szórjuk.
    4. Közben a puliszkához a tejet az alaplével, egy csipet sóval és borssal felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricalisztet. Addig keverjük, míg elég híg krumplipüré-állagot kapunk. Elzárjuk a lángot, belekeverjük a kis kockára vágott vajat. Még egyszer megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Állni hagyjuk, amíg kissé kihűl (addig a ragu is elkészül), majd tálalás előtt még egyszer átkeverjük . 
    5. Egy tányérra ízlés szerint szedünk a puliszkából, rákanalazunk a hagymás-fügés májból, elosztjuk rajtuk a maradék fügét, majd még egy kis petrezselymet szórunk rá. 

Megjegyzés

Ez egy klasszikus olasz étel, régen borjúból készítették. A csirkemájhoz egyszerűbb hozzájutni, azért ezzel készítettem, és a fügéből is egy kicsit több került bele :)

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin