Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velencei álom szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • A 2 darab sárga piskótához:
  • 2 + 2 db tojás
  • 2 + 2 evőkanál porcukor
  • 2 + 2 evőkanál liszt
  • 1 + 1 késhegynyi sütőpor
  • A barna piskótához:
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • A megsült, kihűlt lapok locsolásához:
  • narancslé
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 db narancs húsa
  • 1/2 üveg barackkompót aprítva
  • 1 dl narancslé
  • 1 csomag zseléfix vagy 1 evőkanál zselatin vízben oldva
  • 5 dkg csokiforgács
  • 2 dl tejszín
  • A bevonáshoz:
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • narancs
  • csokiforgács

Elkészítés

Elkészítés: Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga és 1 db kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kakaósnál is így járunk el. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.

A krémhez a vaníliás pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük, majd kihűtjük.

A narancsokat cikkekre szedjük, a hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük, majd a felaprított barackkompótot is.
1 dl narancslével leöntjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk, 1 evőkanál tejszínnel kikeverjük.

A kihűlt pudingot kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utoljára keverjük hozzá a csokiforgácsot.

Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével. A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedő lapra is kerüljön. Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével, majd megint krém és a 2. sárga lap következik. Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot. Ízlés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss