Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Velemi bableves

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megkeressük kedvenc levesesfazekunkat, beleöntünk két liter vizet, és elkezdjük főzni a nett kis kockákra vágott füstölt nyelvet. Ha már félig puha, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott vegyes zöldséget és az előző este beáztatott, leszűrt babot. Lefedjük, és lassú tűzön készre főzzük.

Ha már jó, kicsi kék lábaskánkban a reszelt vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, némi olaj és liszt segítségével világosbarna rántást készítünk, és a szokott módon berántjuk levesünket.

Már csak annyi maradt hátra, hogy az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kisüssük, és a finomra vágott petrezselyemzölddel együtt a levesbe tegyük, valamint még borsó nagyságú csipetkével gazdagítsuk.

Tálaláskor locsoljuk meg bőven tejföllel, és kínáljunk mellé friss, puha kenyeret, valamint ne felejtsünk el körülnézni valami jó kis Kőszeg-hegyaljai házi bor után.

Ezek is érdekelhetnek

Friss