Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegyi anyag szivárog az IKEA bögréjéből, ezért visszahívják őket

default user icon
MME
Az IKEA arra kéri minden vásárlóját, aki „Made in India” jelölésű TROLIGTVIS utazópoharat vásárolt, hogy haladéktalanul szüntesse be a pohár használatát. A legfrissebb vizsgálatok szerint a termék az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.

A svéd lakberendezési vállalat ezért arra kér mindenkit, aki ebből az utazópohárból vásárolt, az vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát.

Az IKEA komolyan veszi a termékbiztonságot. Minden terméktípusát folyamatosan teszteli, hogy megfeleljenek a hatályos szabványoknak, törvényi előírásoknak és a vállalat szigorú előírásainak. Nemrégiben olyan teszteredményeket kapott a vállalat, melyek szerint a TROLIGTVIS utazópohár DBP (dibutil-ftalát) kibocsátási szintje meghaladhatja az előírt határértékeket.

Az IKEA már évekkel korábban úgy döntött, hogy betiltja bármilyen ftalát használatát az élelmiszerekkel érintkező termékeiben, ezért a vizsgálat során úgy döntött, hogy beszünteti a pohár forgalmazását. A vizsgálat megállapította, hogy azok az utazópoharak érintettek, amelyeken „Made in India” felirat szerepel.

A visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása. További információk elérhetők az IKEA.hu weboldalon vagy az információs vonalon: +36 1 460 31 60 Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

ÁLLÁST AJÁNLOTT A BURGER KING A DOLGOZNI KÉSZÜLŐ HARRY-NEK ÉS MEGHANNAK >>> 

ÉTELEK ÉS ITALOK, AMIK JÓT TESZNEK A MÁJNAK >>> 

EZ A MAGYAR BOR LETT A VILÁG LEGDRÁGÁBB BORA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss