Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vegyes zöldségleves húsgombóccal

Hozzávalók

  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg karalábé
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • őrölt bors
  • őrölt paprika
  • ételízesítő
  • petrezselyem (aprítva)
  • A húsgombóchoz:
  • 25 dkg darált hús
  • 1 db zsemle (vízben áztatva, kinyomkodva)
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma (finomra aprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva, aprítva)
  • őrölt paprika
  • 1 csipet majoránna
  • őrölt bors
  • zsemlemorzsa (ha túl laza a massza)
  • petrezselyem (aprítva)

Elkészítés

    1. A húsgombóchoz a darált húst összekeverjük a többi hozzávalóval, és hűtőben pihentetjük, ameddig a levest elkészít.
    2. Felhevített olajban, magas hőfokon, sűrűn kevergetve a vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a nagyjából egyforma darabokra vágott zöldségeket, és együtt pároljuk őket, kb. 5-10 percig. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, liszttel is meghintjük, és összekeverjük. Megszórjuk egy kevés pirospaprikával, felengedejük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
    3. Amint forr, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk a húsmasszából, a levesbe engedjük, majd kb. 15 perc alatt, alacsony lángon megfőzzük. Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyemmel.

      NYÍRSÉGI HÚSGOMBÓCLEVES >>>

      Húsgombócos csorbaleves >>> 

      13+1 ISTENI GOMBÓCleves recept >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin