Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vegyes zöldségleves grízgombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 db burgonya (nagy)
  • 1 bögre zöldbab
  • 1/2 db karalábé
  • 2-3 rózsa karfiol
  • 1/2 db zöldpaprika
  • 2 ek olaj
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 db leveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A grízgombóchoz:
  • 4 marék búzadara
  • 2 ek vaj

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olaj at megforrósítjuk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a zellert, a burgonyát, a zöldbabot, a karalábét, a paprikát, végül a karfiolt és a zöldborsót. Pároljuk, és egy kevés sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ha felforrt, leveskockával és petrezselyemzölddelízesítjük, majd lassú tűzön főzzük.
    2. A grízgombóchoz a búzadarát leöntjük a forró vajjal, majd megsózzuk, és lobogó forró vízzel galuska keménységű tésztát keverünk belőle. Ezután körülbelül 30 percig pihentetjük.
    3. Amikor a leves elkészült, minden puha és ízes, akkor a gríztésztából vizes kézzel apró gombócokat formázunk, és belefőzzük a levesbe.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek