Keress receptre vagy hozzávalóra

Vegyes zöldséges subji - ájurvédikus zöldséges főétel

Hozzávalók

  • 4 csésze felaprított zöldség (cukkini, zöldbab, répa, paprika, tök)
  • 2 ek ghí vagy kókuszzsír (vegán változatban)
  • 1/2 tk római kömény
  • 1/2 tk fekete mustármag
  • 1/2 tk masala
  • 1/4 tk kurkuma
  • 1 csipet aszafoetida (hing)
  • 1/4 tk só

Elkészítés

    1. A zöldségeket megmossuk, megtöröljük, apró darabokra vágjuk. Felmelegítünk egy edényt, és beletesszük a ghít, majd a fekete mustármagot, és letakarjuk, hogy a pattogó mustármagok ne ugráljanak ki az edényből.
    2. Amikor már pattog a mustármag, lehúzzuk az edényt a tűzről, hozááadjuk a római kömyényt. Amikor a római kömény pirulni kezd, hosszáadjuk az aszafoetidát, a kurkumát és a masalát.
    3. Picit összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a sót, és jól átforgatjuk, hogy a zöldségek elkeveredjenek a fűszerekkel. 5 perc után újra megkeverjük, és takarékon főzzük tovább, amíg megpuhulnak a zöldésegek (kb. 15 perc). 

Megjegyzés

Bármilyen zöldségből elkészíthetjük a subjit-t. Ez a subji mindhárom dhosát kiegyensúlyozza. Jó a vata-nak, pitta-nak és kapha-nak is. Kedvezően hat az agnira, az emésztés tüzére, jó a csontoknak és az ízületeknek is.

A legjobb baszmati rizzsel tálalni.

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin