Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben, majd összekeverjük a tészta többi hozzávalójával, és megdagasztjuk. Ezután lefedjük egy konyharuhával, és félretesszük, amíg a duplájára nem kel.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a töltelékeket. A mákot összekeverjük a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. A diós keverékkel ugyanígy járunk el. A túrót összetörjük, elkeverjük a tojással, a búzadarával és a mazsolával
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és 6 db függőleges sávot vágunk belőle. 2-2-2 csíkra tesszük a töltelékeket, majd összehajtjuk őket. Így kapunk 3-3 rudat, amiket összefonunk, mint a fonott kalácsot.
Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, és a kalácskákat a formába tesszük. További 30 percig kelesztjük letakarva. Ezután lekenjük a felvert tojással, és kb. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.