Elkészítés: A pataki tálat beáztatom, addig, amíg átüt rajta a víz. A krumplit meghámozom, hasábra vágom. A karajszeleteket fölcsíkozom, borsozom, és összekeverem az apróra vágott petrezselyemzölddel. A fokhagymát megtisztítom, a gerezdeket kettévágom. A paprikát kicsumázom és karikára vágom. A vargányákat csak megmosom és fölszeletelem.
A tálból a vizet kiöntöm, és az aljára teszek egy sor hasábkrumplit. Erre jön a petrezselymes hús és a fokhagyma. Még egy sor krumpli után jön rá a gomba. Végül a maradék krumpli, és a tetejére a karikára vágott paprika. A rétegezés közben a krumplit ízlés szerint sózom.
Lefedve, előmelegítetlen sütőben kb. 1,5-2 óra alatt készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre