Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vegyes párolt zöldségek majoránnás rizslepénnyel

default user icon
4.1/5

Hozzávalók

  • 10-10 dkg sárgarépa,
  • paszternák,
  • karalábé,
  • 20 dkg barnarizs,
  • majoránna,
  • só,
  • olaj,
  • margarin

Elkészítés

    A zöldségféléket megtisztítjuk, karikára, hasábokra vagy cikkekre vágjuk. Külön-külön pároljuk a zöldségeket, a következő módon: kevés olvasztott margarinba tesszük a darabolt zöldséget, sóval ízesítjük és erős tűzön gyorsan üvegesre pirítjuk, majd kevés vizet aláöntve készre pároljuk. A barnarizst kétszeres mennyiségű vízben puhára, \\"ragacsosra\\" főzzük, ha kihűlt fűszerezzük majoránnával. Kis lepényeket formázunk belőle, amennyiben nem állna össze, keverjünk bele egy kevés lisztet vagy egy tojást. A lepényeket forró olaj ban kisütjük és a párolt zöldségekkel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek