Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegyes párolt zöldségek majoránnás rizslepénnyel

MME MME
4.1/5
bonyolult
olcsó

Elkészítés

A zöldségféléket megtisztítjuk, karikára, hasábokra vagy cikkekre vágjuk. Külön-külön pároljuk a zöldségeket, a következő módon: kevés olvasztott margarinba tesszük a darabolt zöldséget, sóval ízesítjük és erős tűzön gyorsan üvegesre pirítjuk, majd kevés vizet aláöntve készre pároljuk. A barnarizst kétszeres mennyiségű vízben puhára, \\"ragacsosra\\" főzzük, ha kihűlt fűszerezzük majoránnával. Kis lepényeket formázunk belőle, amennyiben nem állna össze, keverjünk bele egy kevés lisztet vagy egy tojást. A lepényeket forró olajban kisütjük és a párolt zöldségekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek