Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegyes hússzeletek Dubarry módra

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a rózsákat sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzöm, leszűröm, félreteszem.

A csirkehúst szeletelem, a bordaszeletekkel klopfolom, a széleket pár helyen bevagdosom. Sózom, borssal, szerecsendióval bedörzsölöm, egyenként lisztbe forgatom, és felhevített olajon hirtelen mindkét oldalukat kb. 2-2 perc alatt enyhe pirosodásig elősütöm.

A húsdarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, a visszamaradt pecsenyelét rájuk locsolom.

Habzásig hevítek 5 dkg vajat a liszttel, felöntöm hideg tejjel, kézi habverővel történő folytonos keveréssel lassan besűrítem (sűrűbbnek kell lennie a besamelnek, mint általában), közben sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, kis hűtés után a tojássárgáját és a sajt felét belekeverem.

A húsdarabok tetején elosztom a karfiolrózsákat, bevonom besamellel. Meghintem a maradék reszelt sajttal, és egy-egy csipetnyi zsemlemorzsával.

Előmelegített 190 fokos sütőben sütöm, kb. 20 percig ameddig a sajt a tetején enyhén pirosodik.

Párolt rizs, krumplipüré a hozzá legjobban illő köret gyümölcskompóttal.
Készíthetjük természetesen egyfajta húsból is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss