A pekándiót konyhai robotgépbe tesszük, és egyenletesre dolgozzuk, majd a citromreszelékkel együtt áttesszük egy tálba.
A datolyát 15 percig áztatjuk, ezután megszárítjuk, a kókuszdióvajjal pürésítjük, majd összekeverjük a pekándióval, hogy tésztát tudjunk formálni. Rányomkodjuk egy 20 cm-es sütőlapra, és a hűtőszekrénybe tesszük.
A kesudiót, a kakaóport, a kakaóvajat, a nyírfacukrot, a citromlevet és a fekete áfonyát lágyra összeturmixoljuk, majd az eperre öntjük.
Ráterítjük a tésztalapra, és tálalás előtt 2-3 órán át fagyasztjuk.
Recept és fotó: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013.
Tökéletes vendégváró, de remek akkor is, ha önmagunknak szeretnénk kedveskedni valamilyen édességgel. Le is fagyaszthatjuk, és felszolgálhatjuk fagyasztott desszertként. Adhatunk hozzá vegyes gyümölcsöt és gyümölcsszószt, ha úgy jobban ízlik.
Forrás: Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!