Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vegyes gyümölcstorta mindenmentesen

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg (1 és 1/2 csésze) pekándió
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8,5 dkg (1/2 csésze) datolya
  • 3 ek olvasztott kakaóvaj
  • 7 dkg (1/2 csésze) kesudió
  • 5 dkg (1/3 csésze) nyers kakaóvaj
  • 11,5 dkg őrölt, olvasztott kakaóvaj
  • 2 ek nyírfacukor vagy más édesítő
  • 1 db citrom leve
  • 15 dkg (1 csésze) fekete áfonya
  • 15 dkg (1 csésze) darabolt eper

Elkészítés

    1. A pekándiót konyhai robotgépbe tesszük, és egyenletesre dolgozzuk, majd a citromreszelékkel együtt áttesszük egy tálba.
    2. A datolyát 15 percig áztatjuk, ezután megszárítjuk, a kókuszdióvajjal pürésítjük, majd összekeverjük a pekándióval, hogy tésztát tudjunk formálni. Rányomkodjuk egy 20 cm-es sütőlapra, és a hűtőszekrénybe tesszük.
    3. A kesudiót, a kakaóport, a kakaóvajat, a nyírfacukrot, a citromlevet és a fekete áfonyát lágyra összeturmixoljuk, majd az eperre öntjük. 
    4. Ráterítjük a tésztalapra, és tálalás előtt 2-3 órán át fagyasztjuk.
    Recept és fotó: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013.

Megjegyzés

Tökéletes vendégváró, de remek akkor is, ha önmagunknak szeretnénk kedveskedni valamilyen édességgel. Le is fagyaszthatjuk, és felszolgálhatjuk fagyasztott desszertként. Adhatunk hozzá vegyes gyümölcsöt és gyümölcsszószt, ha úgy jobban ízlik.
Forrás: Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin