Vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 2,5 literhez:
  • 1,3 kg tisztított vegyes gyümölcs tetszés szerint darabolva (csereszenye, meggy, sárgabarack, őszibarack, alma, egres, körte, stb. – az idénynek megfelelően)
  • kb. 1 liter víz
  • csipet só
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • 1 evőkanál liszt (rizsliszt)
  • 5-6 evőkanál cukor (édesítővel lehet keverni)
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3-4 citromhéj darabka (zöldségtisztítóval lehántva)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 mokkáskanál rumaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre teszem, beledobom a citromhéjat, csipet sót, szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a cukrot és a lisztet simára keverem. Amint felforrt a leves, a tejszínes habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverek (hőkiegyenlítés - a tejfölnél fontosabb!), majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntöm. Az újra forrástól kb. 3 percig csendesen főzöm, majd többször cserélt hideg vizes mosogatóba állítva mielőbb lehűtöm. Hűtés közben adom hozzá a citromlevet, a rumaromát és esetleg még cukrot. Hűtőben érlelem a tálalásig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Alberti Éva 4 évvel ezelőtt
Gyors, egyszerű, finom. Köszi :)
Kertész Szilvia 4 évvel ezelőtt
Isteni finom lett, bár én tejfölel habartam be mert tejszín nem volt itthon. 10/10 köszi a receptet.. sys

Hasonló Receptek

Magazin