Sajnos azonban nem mindegy, melyik csokoládét választod. Ugyanis, a tejes és töltött változatok csak a zsírpárnáidat gyarapítják. Ugyanakkor a legalább 70%-os kakaótartalommal rendelkező fekete csokiban lévő flavonolnak számos pozítiv hatást köszönhetsz.
Szíverősítő
Az utóbbi években számos tudományos vizsgálat erősítette meg, hogy a sok kakaót tartalmazó, sötét színű csokoládé kiemelkedően alkalmas a szív- és érbetegségek megelőzésére. Davide Grassi, az Aquilai Egyetem professzora szerint ugyanis az étcsokoládéban lévő flavonolok hatására az erek belső felszínének sejtjei olyan értágító anyagot termelnek, amely csökkenti a vérnyomást. Emellett javul az inzulinérzékenység is, amely többek között mérsékli a cukorbetegség, valamint a hasra hízás kockázatát.
Bőröd őre
A fekete csoki bőrvédő hatását egy német kutatócsoport vizsgálta. Eredményeik azt mutatták, a flavonolban gazdag, étcsokoládét tartalmazó italt fogyasztó hölgyek bőre selymessé és rugalmassá vált. Az étcsokoládé mindemellett tartalmaz vasat, kalciumot, káliumot, valamint A-,B-,C- és E-vitamin.