Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Végre eldőlt: íme a 12 legjobb magyar szakács!

default user icon
MME
Szeptember 15-én kiderült, hogy kik vehetnek részt a magyarországi Bocuse d'Or selejtezőn. A világ legnagyobb és legrangosabb szakácsvesenyére augusztus 15-ig lehetett pályázni. A zsűrinek nehéz dolga volt, mert 19 érvényes pályázati munka közül kellett a legjobb 12-t kiválasztaniuk.

A megmérettetés még számos állomásból áll: most már csak 12-en vannak versenyben, ők azok, akik részt vehetnek a magyarországi selejtezőn, decemberben. Innen 4-6 fő megy tovább a magyarországi döntőbe, amit februárban tartanak, és ahonnan már csak a legjobb juthat tovább a májusi, "igazi" versenybe, a Bocuse d''Or európai döntőjébe, amelynek idén Budapest ad otthont. A világdöntő, amit kétévente rendeznek meg, Lyon-ban lesz, 2017-ben.

A mangalica és a döntő szempontok

A pályázat témája: a mangalica tarja, a mangalica karaj/pofa és nyelv volt, amelyhez a piac zöldség- és gyümölcskínálatából választhattak a versenyzők.

A zsűri elsősorban a szezonalitást, az ételek arányát és kidolgozottságát értékelte. Szempont ezenkívül, hogy a szakács mennyire használja a legújabb technológiákat,a legfontosabb pedig, a befektetett munka. Ezek a legjellemzőbb értékelési szempontok a selejtezőn, az elődöntőn és a döntőkön is.

A 12 legjobb

Domján Richárd - Bock Bisztró, Budapest
Győrffy Árpád - Kollázs, Four Seasons, Budapest
Katona András - 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság
Kovács Attila - Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét
Mizsei János - Mák Bisztró, Budapest
Molnár Péter - Johanna Maier Filzmoos, Ausztria
Pohner Ádám - Olimpia Étterem, Budapest
Sándor Rodrigo - Costes Downtown, Budapest
Sipos András - NU bistro, Budapest
Sugár Róbert - Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Szabó László - Helyszíni szolgáltatások, Sodexo
Volenter István - 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetnek