Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Végigkóstoltuk a bolti tzatzikit! Ezt ajánljuk a házi gyros mellé

Jó gyros nem létezik jó tzatziki nélkül. Egyik legfontosabb eleme, ami segít a teljes összhang beállításában. Számtalan helyen találunk a városban olyan helyet, ahol valami joghurtos löttyöt csúfolnak ilyen névvel és eladják, mint autentikus görög saláta.

Feltűnt mostanában, hogy a boltok polcain elvétve már látni előre becsomagolt példányokat. Ezeket szépen csendben begyűjtöttük és leellenőriztük, hogy milyenek is valójában, mennyire illenek bele akár egy rendes gyrosba.

CBA

Meglepő, de találtunk egy görög boltot, ami félig szimbiózisban él egy CBA-val, ahol találtunk hűtőpultban kimért tzatzikit. Illata alapján rendesen meg van kergetve fokhagymával. Kóstolva a hagyma ereje feleződik, ami nem baj. Állagra kellően sűrű és frissen joghurtos. Az uborka picit elvész benne, illetve amikor ráharapunk, akkor csak pillanatokig érezzük ízét.

Adatok: 216 gramm, 559 Ft

SALÁTAÖNTETTESZT! VALLATNI LEHETNE NÉMELYIK EZERSZIGET SZÓSSZAL >>>

Pilos

Felbontás után ránézésre olyan, mint egy fullos joghurt, amiben nem látunk semmit. Alaposan illendő megkeverni, így egyenlően oszlanak el benne a hozzávalók. Illata pici hagymát éreztet, de semmi egyebet. Kóstolva a hagyma berobban és mindent elvisz. Az uborka kevés benne, minden 4-5. falatnál van szerencsénk csak vele találkozni. Túlságosan hagymás ez a verzió.

Adatok: 250 gramm, 399 Ft

Lyttos

Igazi görögös csomagolás, ami amúgy rendesen túlmutat a műanyag pikszisen és a kis vödrön minőségben. Illata könnyed és hagymamentes az eddigiekhez mérten. Tisztán kiérződik az uborka aromája. Állaga egy picit hígabb, de azért megáll egyhelyben ez is, ha valahova odacsapjuk. Ízre marad az uborkás jelleg, ami mögött egy kevéske fűszeresség jelenik meg, amiben ott egy csipet hagymás aroma. Kellemes, kiegyensúlyozott ízvilága van.

Adatok: 450 gramm, 499 Ft

Univer

Ezt nem kell hűtőben tárolni, ez inkább salátaöntet, de tzatziki ízesítésű így bele mertük rakni a heti csapatba. Nos, illatában már érezzük, hogy nincsen ecet hiányában, de amikor megkóstoljuk, akkor bizonyosodik be igazán. Ezt tényleg inkább húsra és salátára tegyük csak, önmagában nem a legtutibb.

Adatok: 230 gramm, 489 Ft

Olivanos

Akár egy kis vödör savanyúság kinézetre. Extra krémes kell legyen a leírása alapján, ami ránézésre meg is van, illetve érezzük az ellenállást, amikor felkavarjuk. Illata lágy uborkás, ami mellett ott a joghurt klasszikus aromája. Kóstolva tényleg igazolódik, hogy ez durván krémes. Az uborka szinte minden falatnál sercen fogaink között, de ízre nem olyan átütő. Hiányzik belőle némi fűszer még, az uborka joghurttal kettesben kicsit vérszegény produkció.

Adatok: 500 gramm, 599 Ft

Ítélet

Az látszik, hogy annyira idehaza nem pörög a tzatziki. Mindössze ennyit sikerült találni, igaz volt, ahol készlethiány állt útunkba egy újabb áldozat beszerzésénél, de akkor se értük volna el a 10-12 darabot. Az Univer termékét kár egy füst alá venni a többivel, mert elképzelésében erősen eltér azoktól.

A heti mini tesztet a Lyttos nyert. A leginkább ízletes és harmonikus saláta. A CBA-görög bolt kettőse odajutott a második helyre, aminek oka, hogy az ott kimérve beszerzett saláta tökéletesen rendben van. Mindössze annyit módosítanánk rajta, hogy az uborka mennyiségét megdupláznánk. Az Olivanos szinte csak joghurt és uborka, ami annyira nem tuti már, ahogy a Pilosnál ugyanez a helyzet csak uborka helyett hagymát érzünk minden pontjában.

Lyttos
CBA
Olivanos
Pilos
Univer

"MINDEN FALATNÁL ÚGY ÉREZZÜK, HOGY LUFIHÁBORÚ VAN SZÁNKBAN" - FÜSTÖLT GRILLSAJTOKAT TESZTELTÜNK >>> 

"AZ UBORKÁK VESZETTÜL PUHÁK ÉS FURA ÍZŰEK" - TESZTELTÜK, HOGY MELYIK A LEGJOBB CSEMEGEUBORKA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss