Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyönyörűek, egészségesek és vegák - 7 szexi sztár aki nem eszik húst

A vegetáriánus és vegán életmód mind több hívet szerez magának - ami nem csoda, hiszen, az állati eredetű termékek mellőzése számtalan pozitív hatással jár: nem csak testsúlyod csökken, de az egészséged megőrzésében is segít, emellett pedig a Földért és az állatvilágért is sokat teszel a húsok és tejtermékek kiiktatásával. A celebvilágban is egyre többen térnek át a húsmentes étrendre, és elmondásuk szerint csak pozitív változásokat tapasztalnak - nézzük, ki, hogyan jutott elhatározásra!

 1. Liam Hemsworth

A Bosszúállók sztárja döntését azzal indokolta, hogy szeretne jobban odafigyelni a testére, egyúttal az állatvédelmet is egyre fontosabbnak tartja. „Sokat hallani az állatokkal szembeni etikátlan bánásmódról. Saját egészségem és az állatok érdekében felhagytam a húsevéssel” - nyilatkozta egy magazinnak. Az új étrend számos pozitív változást hozott az életébe: „Semmi hátrányát nem érzem a vegetáriánizmusnak, csak az előnyeiről tudnék mesélni: remekül érzem magam, fizikailag és mentálisan is. Imádom! Úgy érzem, hogy kihat az életem minden területére.”

2. Miley Cyrus

A PeTA által 2015-ben a legszexibb vegetáriánus hírességnek választott énekesnő - aki LIam HEmsworth párja - nem sokkal szeretett kutyája, Floyd halála után, 2014-ben tért át a vegetáriánus étrendre. Miley instagramját  is elárasztja az állatvédő, vegán tartalom, posztjaiban gyakran az állatok bántalmazása ellen tiltakozó képekkel igyekszik felhívni a figyelmet az állatkínzásokra, és menőbbnél menőbb zöldséges kajafotókkal illusztrálja, hogy a vegetáriánusok élete egyáltalán nem szenvedés. Egy-egy avokádós-paradicsomsalsás taco láttán ezt el is hisszük.

3. Christian Bale

A színész egy GQ magazinnak adott interjúban elmesélte, hogy már 7 éves korában elhatározta, vegetáriánus lesz, és ehhez szigorúan tartotta is magát, egészen az Amerikai pszichoban vállalt szerepléséig. Az akkor Patrick Bateman, szociopata-sorozatgyilkos karakterét alakító színész időnként mégis visszatér a növény alapú étrendhez: Bale a legtöbb szerepére vegetáriánusként készült fel, többek között pl. Batman karakterét A sötét lovagban is húsmentes korszakában építette fel. 

 

4. Ellie Goulding

Az énekesnő a Look magazinnak elmesélte, hogy volt idő, amikor olyan önértékelési és testképzavara volt miatt, hogy még a lakást sem merte elhagyni. Ezt a korszakot maga mögött hagyta, amikor 2013-ban vegetáriánus, 2015-ben pedig vegán étrendre váltott, jobban odafigyelve étkezésére: „Korábban lapos fenekem volt, semmi mellem, sem alakom. Mára kicsit javult az önbizalmam a testemet illetően, amit a megfelelő táplálkozásnak tudok be. A testem is, az arcom is megváltozott, és a tekintetem is sugárzóbb lett” - magyarázta a platina-lemezes énekesnő. Miley Cyrushoz hasonlóan Ellie Goulding Instagram oldala is tele van kedvenc növényi alapú finomságaival, és persze edzőteremben készült szelfijeivel. A brokkolik, pirított kelkáposzták vagy a lóbabburgerek között Goulding kedvenc italát, a zöld teát is szívesen lencsevégre kapja, ami szerinte „a világ legjobb nyugtató itala”.

5. Beyonce

A 2013-as év végén egy 22 napos kihívás keretében Beyonce férjével, a rapper, producerrel, Jay Z-vel együtt kipróbálta a vegán étrendet. Habár később egy YouTube videón bevallotta, hogy azóta nem követi szigorúan a vegán diétát, azt is elismerte, hogy sokkal jobban odafigyel az étkezésére: „Eszem húst, de sokkal kevesebbet, mint korábban. Nagyon fontos az egyensúly, és a 22 napos próbatétel óta ezt sokkal jobban sikerült betartani” - mesélte a Grammy-díjas énekesnő. Egy Shape magazinnak adott interjúban elmondta, hogy azóta például sokkal több húsmentes fogást próbál beépíteni az étrendjébe: „A reggelit sosem hagyom ki, ami általában tojásfehérjéből készült rántotta, zöldségsmoothie, vagy teljes kiőrlésű müzli, persze zsírszegény tejjel. Ebédre és vacsorára rengeteg halat és zöldséget eszem, napközben pedig odafigyelek a megfelelő folyadékbevitelre."

6. Kristen Bell

A színésznő a Vegetarian Times-nak adott interjújában gyerekkorára visszaemlékezve mesélte el, hogy már kiskorában sem szerette különösebben a húst. „Nem szerettem húst enni: nem szerettem rágni, nem szerettem az ízét, sem a szagát, ezért teljesen ki is maradt az életemből. Azon kevés gyerekek közé tartoztam, akik tényleg szerették a zöldségeket és gyümölcsöket.” Kristen kedvencei a zöld színű zöldségek: a brokkoli és a kelkáposzta, legalábbis Instagramjáról ez derül ki, ahol Jimmy Kimmel, amerika showman kertjéből szerzett zöldségek virítanak a képei között.

7. Brad Pitt

Hollywood örökös szívtiprója valójában már évtizedek óta mellőzi az állati eredetű ételeket. Olyannyira állatbarát, hogy szeretné elérni, hogy felesége és közös gyerekeik se egyenek húst, Angelina Jolie szerint azonban ez sem most, sem a jövőben nem fog megtörténni. Pitt nem szereti látni, ahogy a gyerekek húst esznek, az pedig kimondottan idegesíti, hogy a felesége rengeteg vörös húst fogyaszt. Az állatok szeretete mellett Bradet főként a környezettudatosság vezérli: gyakran beszél az ipari állattartás káros környezeti hatásairól, mint amilyen a szarvasmarhák emésztésével járó metán kibocsátás. Ennek ellenére úgy tűnik, még egy ideig egyedüli vegetáriánus lesz a családban.

ITT OLVASHATSZ TÖBBET A VEGETÁRIÁNUS ÉTELEKRŐL >>> 

VEGETÁRIÁNUS RECEPTEK >>> 

zöldséges receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss