Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegetáriánus töltött káposzta

MME MME
5 3.8/5
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítése: A gersit forró vizzel leöntöm és kb. 2 órán keresztül áztatom. A gulyásleves kockát és a zöldségleves kockát kb. 3 deci vízben felforralom. A szója és zabpehely keverékére ráöntöm, és hagyom hogy dagadjon. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, mikor kész, belekeverem a zöldfûszereket, picit átforgatom vele, és félreteszem, hogy egy kicsit hűljön. Belekeverem a borsot, sót, pirospaprikát és a csípõspaprika krémet. Hozzáteszem az áztatott szójához, beleütöm a tojást és a leszűrt gersli felét, jól összekeverem. Kicsit állni hagyom. A káposzta laput, amit forró vízben kicsit megpuhítok, megtöltöm ezzel a töltelékkel. Egy nagy lábas alján szétterítem a savanyúkáposzta felét, ráteszem a töltetékeket, majd a maradék gersli felét, beterítem a savanyúkáposzta másik felével, majd a maradék gerslit is ráteszem. Felengedem annyi vízzel, ami ellepi. Belemorzsolom a füstölt kockát és készre fõzöm.

Megjegyzés

Ha valaki igényli, vékony rántással be lehet rántani. Én még kb. 1 deci paradicsomlét szoktam beleönteni, és úgy főzöm készre, de ez ízlés szerint variálható. Ezt a tölteléket változatosan fûszerezve darált hús helyett lehet használni töltött paprikába, fasirtnak is. Még fagyasztott, apróra vágott paradicsompaprikát is teszek bele, ha még tart az õsszel eltett készletbõl. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss