Vegetáriánus töltött káposzta

default user icon
5 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg savanyú káposzta,
  • 10 fej édeskáposzta lapu,
  • 5 evõkanál szójagranulátum,
  • 5 evõkanál zabpehely,
  • 3 tojás,
  • 2 gulyásleves kocka,
  • 1 zöldségleves kocka,
  • 1-2 füstölt ízû kocka
  • piros paprika
  • bors
  • só,
  • 1 mokkás kanál csípõs pirosarany,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • olaj,
  • ízlés szerint friss oregánó, petrezselyem, zöld bazsalikom levél apróra vágva,
  • kb. 1 marék gersli
  • tejföl és finom barna kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

    Elkészítése: A gersit forró vizzel leöntöm és kb. 2 órán keresztül áztatom. A gulyásleves kockát és a zöldségleves kockát kb. 3 deci vízben felforralom. A szója és zabpehely keverékére ráöntöm, és hagyom hogy dagadjon. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, mikor kész, belekeverem a zöldfûszereket, picit átforgatom vele, és félreteszem, hogy egy kicsit hűljön. Belekeverem a borsot, sót, pirospaprikát és a csípõspaprika krémet. Hozzáteszem az áztatott szójához, beleütöm a tojást és a leszűrt gersli felét, jól összekeverem. Kicsit állni hagyom. A káposzta laput, amit forró vízben kicsit megpuhítok, megtöltöm ezzel a töltelékkel. Egy nagy lábas alján szétterítem a savanyúkáposzta felét, ráteszem a töltetékeket, majd a maradék gersli felét, beterítem a savanyúkáposzta másik felével, majd a maradék gerslit is ráteszem. Felengedem annyi vízzel, ami ellepi. Belemorzsolom a füstölt kockát és készre fõzöm.

Megjegyzés

Ha valaki igényli, vékony rántással be lehet rántani. Én még kb. 1 deci paradicsomlét szoktam beleönteni, és úgy főzöm készre, de ez ízlés szerint variálható. Ezt a tölteléket változatosan fûszerezve darált hús helyett lehet használni töltött paprikába, fasirtnak is. Még fagyasztott, apróra vágott paradicsompaprikát is teszek bele, ha még tart az õsszel eltett készletbõl.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kittikecske Patainé Dudás Erzsébet 8 évvel ezelőtt
Én a barna dobozos szójafasírt granulátumból készítem.Úgy is finom.Sőt a paradicsomos gombócot,és mindent amit eredetileg darált húsból készítenék.
kittikecske Patainé Dudás Erzsébet 8 évvel ezelőtt
Én a barna dobozos szójafasírt granulátumból készítem.Úgy is finom.Sőt a paradicsomos gombócot,és mindent amit eredetileg darált húsból készítenék.
nagy rédei istvánné 8 évvel ezelőtt
Szerintem jól elkészített szójakockával még jobb lesz! Amikor pénz hiánya miatt milánóit csináltam hús helyett szójakockával, a szakácsnak tanult öcsém, találgatta, hogy milyen húst főztem bele, még a borjút is emlitette, mint lehetőség! Kár volt neki elárulnom, mert rögtön fújjogott, , férfiből van!!!
11 évvel ezelőtt
Bioboltokban lehet kapni folyékony füstöt. Nagyon el tudom ehhez a recepthez képzelni. Én eddig csak bablevesbe tettem, de apukám (aki nagy húsevő), reklamálta, hogy miért nem szedtem neki a husiból is... :) próbáljátok ki!!!!!!
andrás 12 évvel ezelőtt
Én gulyáskocka helyett... füstölt sóval ;-)készítem.

Hasonló Receptek

Magazin