Óriás vegaburger hasábburgonyával

Hozzávalók

  • 1 nagy magos zsemle
  • 1 db csiperke gomba
  • 2 szelet cukkini
  • fűszeres olívaolaj
  • 2 db salátalevél
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • néhány szelet kígyóuborka
  • 1 db chili paprika
  • 2 szelet nagylyukú szeletelt sajt
  • 4 db újburgonya
  • Worchester szósz
  • szója szósz
  • tabasco szósz
  • ketchup
  • majonéz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. A burgonyákat előfőzzük, majd egy serpenyőben bőséges, fűszeres olajon megsütjük a gombafejet, a cukkini szeleteket, a kettévágott hegyes paprikát, a csilipaprikát, a hasábokra vágott burgonyát, majd meglocsoljuk a szója és a Worchester szósszal, és megsózzuk.
    2. A zsemlét kettévágjuk, majd sütőben pár percig pirítjuk. Az alsó felét egy tányér közepére helyezzük. Teszünk rá egy salátalevelet, lilahagyma karikákat, meglocsoljuk a salátaszósszal, ráhelyezünk egy sajtszeletet és a sült paprikát. Majd jön a cukkini, a gombafej, az uborkaszeletek, a paradicsomszeletek, végül a kukorica, majd még egy szelet sajt és egy cukkini. Meglocsoljuk majonézzel, rátesszük a zsemle másik felét. Körberakjuk a sült hasábburgonyával, meglocsoljuk ketchuppal és csili szósszal.

Megjegyzés

A teljesen vegák növényi sajtot használjanak.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin