Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegetáriánus lasagne csípősen

Elkészítés

  1. A raguhoz a megtisztított sárgarépát, hagymát és padlizsánt durvára daraboljuk, a fokhagymát késpengével megroppantjuk. A megmosott csilipaprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk és finomra aprítjuk, a negyedelt és kicsumázott zöldpaprikákat hosszanti csíkokra metéljük.
  2. A répát, a hagymát és a padlizsánt a fokhagymával együtt 4-5 ek felhevített olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, valamint a balzsamecetet, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a babérlevelet. Lassú tűzön forraljuk 20 percig, majd a paprikával együtt pároljuk további 20 percig. Végül a zöldfűszereket kiszedjük, és a ragut a cukorral, valamint sóval, borssal ízesítjük.
  3. A besamelmártáshoz 2 ek felhevített olívaolajon megpirítjuk a lisztet, majd keverés közben apránként felengedjük az alaplével és a tejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, és időként átkeverve forraljuk kb. 15 percig.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 28 x 18 cm-es tűzálló tálat kikenünk olajjal, majd a ragut, a tésztalapokat és a besamelt váltogatva egymásra rétegezzük. Legfelülre tészta és besamel kerüljön. A durvára reszelt kétféle sajtot összeforgatjuk. A lasagnét egyenletesen megszórjuk a sajttal, és az előmelegített sütő aljában, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt.

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

5 ÉRV AMELLETT, HOGY LASAGNE-T KÉSZÍTS, MINDEN ALKALOMRA! >>> 

A lasagnelapokat nem szükséges megfőzni. Ilyen esetben a raguval kezdd a rétegezést, mert legalul nem puhulna meg a tészta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss