Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vegetáriánus lasagne csípősen

Hozzávalók

  • 1 szál sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 40 dkg padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db csilipaprika
  • 1-1 db piros és sárga paprika
  • 6-7 ek olívaolaj + a formához
  • 2 doboz darabolt hámozott paradicsom (400 g-os)
  • 1 ek fehér balzsamecet
  • 3-3 szál kakukkfű és rozmaring
  • 1 db babérlevél
  • 1 ek cukor
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek liszt
  • 2,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 2,5 dl tej
  • szerecsendió
  • 8 db lasagnelap
  • 10 dkg kemény juhsajt
  • 5 dkg parmezán egyben

Elkészítés

    1. A raguhoz a megtisztított sárgarépát, hagymát és padlizsánt durvára daraboljuk, a fokhagymát késpengével megroppantjuk. A megmosott csilipaprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk és finomra aprítjuk, a negyedelt és kicsumázott zöldpaprikákat hosszanti csíkokra metéljük.
    2. A répát, a hagymát és a padlizsánt a fokhagymával együtt 4-5 ek felhevített olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsom ot a levével együtt, valamint a balzsamecetet, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a babérlevelet. Lassú tűzön forraljuk 20 percig, majd a paprikával együtt pároljuk további 20 percig. Végül a zöldfűszereket kiszedjük, és a ragut a cukorral, valamint sóval, borssal ízesítjük.
    3. A besamelmártáshoz 2 ek felhevített olívaolajon megpirítjuk a lisztet, majd keverés közben apránként felengedjük az alaplével és a tejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, és időként átkeverve forraljuk kb. 15 percig.
    4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 28 x 18 cm-es tűzálló tálat kikenünk olajjal, majd a ragut, a tésztalapokat és a besamelt váltogatva egymásra rétegezzük. Legfelülre tészta és besamel kerüljön. A durvára reszelt kétféle sajtot összeforgatjuk. A lasagnét egyenletesen megszórjuk a sajttal, és az előmelegített sütő aljában, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt.

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

    5 ÉRV AMELLETT, HOGY LASAGNE-T KÉSZÍTS, MINDEN ALKALOMRA! >>> 

A lasagnelapokat nem szükséges megfőzni. Ilyen esetben a raguval kezdd a rétegezést, mert legalul nem puhulna meg a tészta.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció