A chia magot 3 evőkanál vízbe áztatjuk 10 percre, amíg gél állagú nem lesz. Egy keverőtálba öntjük az olajat, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd beletesszük a chiamaggélt is, és konyhai robotgéppel átkeverjük.
Beleszitáljuk a lisztet a sütőport, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, majd az őrölt mandulát, végül pedig a tejet, és a géppel addig keverjük, amíg össze nem áll.
A masszát egy kivajazott-kilisztezett kenyérformába öntjük, és előmelegített, 180°-os sütőben nagyjából 1 óráig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizve. A formában hagyjuk kihűlni, majd átrakjuk egy rácsra.
Vegán, illetve laktózmentes étrendbe beilleszthető. Egy csésze kávéhoz vagy ebéd utáni desszertnek is remekül megfelel, és tárolóedényben egy hétig eláll, sőt le is fagyaszthatjuk, bár arra nem lesz szükség, olyan finom lesz ;) - dalmus.s
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!