Elkészítés: A cukkinit megmossuk, hámozni nem kell. Két végét vágjuk le, majd nagyobb lyuku reszelővel reszeljük le. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk fel, adjuk a cukkinihez, sózzuk, morzsoljunk hozzá borsikafüvet. A beáztatott és kinyomkodott zsömlét vagy zabpelyhet és langyos vizet adjuk hozzá, fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel, és jól dolgozzuk össze.
Formázzunk belőle golyókat, forgassuk zsemlemorzsába. Sütőlemezre (sütőpapírra) rakjuk, és a sütőben pirosra sütjük. Közben megforgathatjuk, hogy mindkét oldala piros legyen. Ha kész, melegen olajjal bekenjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre