Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vegán császármorzsa almával

default user icon

Hozzávalók

  • 3 ek mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 14 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek kristálycukor
  • 3 dl szójatej
  • 0,8 dl szóda- vagy szénsavas ásványvíz
  • 2 db kis alma
  • 4 ek margarin
  • 5 ek porcukor
  • citromfű (a díszítéshez)

Elkészítés

    1. A megmosott mazsolát a rumba áztatjuk. A tálba szitált lisztet elvegyítjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, majd robotgép habverőjével alacsony fokozaton belekeverjük a szójatejet és a szódát vagy az ásványvizet.
    2. A meghámozott almákat a magház eltávolítása után nagyon vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket a tésztamasszába forgatjuk.
    3. Nagy serpenyőben vagy palacsintasütőben felforrósítunk 2 ek margarint. Egyenletesen rátöltjük az almás tésztamasszát, és közepes tűzön hagyjuk megszilárdulni. Ezután két villa segítségével nagy darabokra szabdaljuk, majd a darabokat átfordítjuk. A maradék margarint a serpenyőbe tesszük és habzásig melegítjük. A nagy smarnidarabokat összeforgatjuk a porcukor felével és a mazsolával, majd a villákkal falatnyi darabokra tépjük és megpirítjuk.
    4. Végül a császármorzsát adagonként kistányérokra halmozzuk, és megszórjuk a maradék porcukorral. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük. Almaszósszal tálaljuk.

      Még több császármorzsa >>> 

      Lekvárok >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin