Keress receptre vagy hozzávalóra

Vega töltött palacsinta gombamártással

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db palacsinta
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 dl besamelmártás
  • őrölt bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • étolaj a kisütéshez
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés étolajban feltesszük pirítani, beletesszük a gomba felét, kissé megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük, és puhára pároljuk.

    A tejfölt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk a gombamártást.

    A töltelékhez a gomba másik felét a zöldborsóval olajon megpirítjuk, és nagyon kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a besamelmártást és 5 dkg reszelt sajtot, sóval és borssal ízesítjük.

    Betöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék, bepanírozzuk, és forró olajban megsütjük.

    Az előre elkészített gombamártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 4 évvel ezelőtt
Legközelebb kihagyom a hagymát, de ez az az étel amiből egy tekercs (palacsinta) nem elég. :)
Nanasnani 4 évvel ezelőtt
Menüben: 2013 46. hét

Hasonló Receptek

Magazin