Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vega töltött káposzta

Hozzávalók

  • 1 marék gersli
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál sárgarépa
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1/2 db cukkini
  • 20 dkg gomba
  • 1 marék dió
  • bors
  • füstölt pirospaprika
  • szárított borsikafű
  • Worchestershire szósz
  • 1 db tojás
  • 1 fej fehér káposzta (kisebb)
  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 1 doboz hámozozz paradicsom konzerv
  • 1 csokor friss kapor
  • babérlevél
  • szemes bors
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1 doboz tejföl (kisebb)

Elkészítés

    1. A gerslit egy evőkanál olívaolaj on kissé megpirítjuk.Felöntjük kétszeres vízzel, sózzuk és lassan puhára főzzük.
    2. A vöröshagymát, fokhagymát, a sárgarépát, padlizsánt, a cukkinit, a gombát és a diót nagyon apróra vágjuk.
    3. Egy tapadásmentes serpenyőt hevítünk és elkezdjük pirítani benne a vöröshagymát. Ha majdnem kész, beledobjuk a felkockázott sárgarépát, a diót és a fokhagymát, kicsit átfuttatjuk a forró serpenyőben, majd kiszedjük egy tálkába.
    4. Újra kevés olajat hevítünk a serpenyőben, beletesszük az apróra vágott cukkinit és padlizsánt, megszórjuk borssal és megpirítjuk. Majd átöntjük azt is a tálkába. A forró olajon végül megpirítjuk az összevágott gombát és hozzáöntjük ezt is a töltelékhez.
    5. A töltelékhez még forrón hozzákeverünk egy teáskanál füstölt paprikával, 1 csipet sót, borsikafűvet, borsot és pár csepp Worchestershire szósszal. Hozzákeverjük a gerslit, jól összeforgatjuk, félretesszük hűlni, ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a tojást is.
    6. Egy nagy lábosban vizet forralunk. A káposztának kivájjuk a torzsáját és villát szúrunk a helyére. Ha forr a víz, a káposztát belemerítjük. Kb 20-30 másodpercig a vízben tartjuk, majd kiemeljük. Leválasztjuk róla a külső levelet, majd újra forrázzuk és leszedjük a leveleit. A leforrázott levelekről, éles késsel levágjuk a keményebb torzsás részt, amit vékonyra összevágunk.
    7. A leveleket kiterítjük, majd megtöltjük a töltelékkel. Két oldalt behajtjuk, ésfeltekerjük. Az összes levéllel így járunk el.
    8. Egy nagy lábasaljába egy kis savanyú káposztát és összevágott torzsát szórunk vegyesen. Rákanalazunk egy kis paradicsomot, rakunk rá egy szál kaprot és ráfektetjük a káposzta-batyukat. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy az összes töltött káposzta. 2 db babérlevelet és 10 szem borsot dobunk rá. Felöntjük zöldségalaplével és lefedjük. Gyöngyözve főzzük 60-80 percig. Tányérba szedjük, frissen vágott kaporral és tejföllel tálaljuk.

    Így készítheted el a vega töltött káposztát! >>>

    ÁDÁM KONYHÁJA: KARÁCSONYI HALLEVES, HA NEM KÜZDENÉL A HALÁSZLÉVEL! >>>

    KARÁCSONYI MENÜ: 7+2 KIPRÓBÁLT TÖLTÖTT KÁPOSZTA RECEPT >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin