Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vega hamburger

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 doboz vörösbab (450 g)
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék aprított petrezselyem
  • 2 tk csípős mustár
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk oregánó
  • 4 tk csípős fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors
  • 80 dkg édesburgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db lime
  • 12 dkg joghurt
  • 15 dkg grillezett paprika olajban (üveges)
  • 2 ek repce- vagy napraforgóolaj
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 4 db salátalevél

Elkészítés

  1. A babot szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát és a fele fokhagymát finomra vágjuk, a babot botmixerrel durvára pépesítjük. Hozzáadjuk a kétféle hagymát és a petrezselymet, majd összedolgozzuk a mustárral, a liszttel, a tojással, az oregánóval és 2 tk fűszerpaprikával. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva pihentetjük kb. 30 percig.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, és 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Egy nejlonzacskóban jól összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és a maradék csípős paprikával, majd egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben. A sütő középső részében sütjük 20-25 percig, és közben egyszer átforgatjuk.
  3. A forró vízzel lemosott lime sárga héját lereszeljük, majd a déligyümölcsöt félbevágjuk és kifacsarjuk. A joghurtot összekeverjük a lime reszelt héjával és 2 ek lime-lével, valamint az összezúzott maradék fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük. A paprikát lecsepegtetjük és durvára daraboljuk, a megtisztított lila hagymát vékonyan felkarikázzuk.
  4. A babpüréből 4 lapos pogácsát formázunk és a serpenyőben felforrósított olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. Végül a zsemléket félbevágjuk és rétegesen megtöltjük a megmosott, leszárított salátalevéllel, a babpogácsával, a paprikával, a hagymakarikával és a joghurtos öntettel. A hasábburgonyával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss