Elkészítés: A kelképoszta torzsáját kivesszük, eldobjuk, a maradékot nagyon apróra vágjuk. A hagymát szintén apró kockára vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a többi zöldséget a reszelő nagyobb fogán lereszeljük. A zöldfűszereket apróra vágjuk.
Minden hozzávalót összekeverünk egy nagyobb tálban (lisztet és zabkorpát aszerint adjuk hozzá, hogy mennyire tűnik lágynak, levesesnek a massza).
A keverékből kisebb gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában (vagy zabpehelyben), és sütés közben többször forgatva, hogy belül is jól átsülhessen (hiszen, minden hozzávalót nyersen tettünk bele) kisütjük a fasírtokat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre