Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Védd ki a karácsonyi pluszkilókat - teázz!

default user icon
MME
Ha nem szeretnéd, hogy január elejére minden ruhád szűk legyen rád, akkor az ünnepek alatt próbáld ki a ezt a programot! Egyél, igyál mértékkel - de közben iktass be egy teaszünetet.

A karácsony és az ünnepi időszak a családi közös étkezésekről szól: ha éhes vagy, ha nem, ilyenkor többet eszel a szokásosnál. Ezért aztán könnyen felkúszik pár plusz kiló, és meglehet, hogy januárban már nem férünk bele a ruháinkba. Ha azonban rendszeresen iszol a különféle gyógyteák kombinációiból, akkor szinten tarthatod a súlyodat még a tartalmas étkezések mellett is. Ha pedig arra is ügyelsz, hogy zsírszegény ételeket fogyassz, akkor akár 2 kilót is fogyhatsz 1 hét alatt!

Így működik!

Mindegy, hogy csak 1-2 napig vagy egy egész héten át követed ezt a teaprogramot, az alapok mindkét esetben ugyanazok: napi három főétkezés, plusz tízórai és uzsonna mellett igyál meg legalább 5 csészényit a karcsúsító teákból - amelyeket alább bemutatunk. Nem muszáj mind a hármat fogyasztanod, azt is választhatod, amelyik a legjobban ízlik. Jöjjenek hát a speciális fogyasztó gyógyteák! 

Zöld tea édesgyökérrel és fahéjjal

Ez a teakeverék polifenolokat (azaz másodlagos növényi anyagokat) tartalmaz, amelyek lassítják a szervezet zsírfelvételétt, ugyanakkor fokozzák a zsírégetést. Az édesgyökérben található szaponin megnyugtatja a gyomrot, emellett kielégíti a szervezet édesség utáni vágyát. A fahéj pedig egy olyan anyagot is tartalmaz, amely az inzulinhoz hasonlóan állandó szinten tartja a vércukrot, így megakadályozza a farkaséhség kialakulását. Főzz le egy lilternyi mennyiséget és oszd be ezt a teát egész napra, de különösen az esti lazítás időszakában érdemes fogyasztanod.

Így készítsd el! 
Forrázz le 1 liter vízzel 4 teáskanálnyi zöld teát, 1 db édesgyökeret (bioboltban kapható) és 1 db fahéjrudat. Körülbelül 10 percig hagyd állni, majd szűrdd le. Egész nap, folyamatosan fogyszd!

Maté-hibiszkusz tea

Keserű és cserzőanyagai, valamint illóolajai révén ez a kombináció csökkenti az éhségérzetet, miközben rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal látja el a szervezetedet. Koffeintartalma fokozza a zsírégetést, és ugyanez miatt fitté tesz, segít az evés utáni álomkor leküzdésében. A hibiszkusz káliumsói és gyümölcssavai víz-, valamint enyhén hashajtó hatásúak. Ha éhes vagy, mindig ezt a teát fogyaszd, és garantáltan tartod a súlyodat az ünnep alatt is!

Így készítsd el!
Forrázz le 1 liter vízzel 4 teáskanál matéteát és 2 teáskanál szárított hibiszkuszvirágot. Körülbelül 10 percig hagyja állni letakarva, majd szűrd le. 

Rozmaringos-citromos gyömbértea

Ez a gyógynövénypárosítás javítja a vérkeringést és az anyagcserét. A gyömbér és a rozmaring illóolajai, fűszer- és keserű anyagai serkentik az emésztést, ezáltal óvnak meg a plusz kilókkal szemben. A citromlé C-vitaminja pedig természetes zsírégetőként működik. A legjobb hatás eléréséhez már reggeli előtt igyál meg belőle 1 csészényit!

Így készítsd el!
Szeletelj fel egy dió nagyságú gyömbérdarabot, majd forrázd le 1 liter vízzel. Adj hozzá 1 db citrom kifacsart levét, valamint 2 db rozmaringágat. Letakarva hagyd állni 10 percig, majd távolítsd el a teából a rozmaringot - és már ihatod is!

Teaprogram mintareggeli

1. variáció:1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 1 szelet zsírszegény felvágottal (pl. pulykamellsonka) és 1 vékony szelet mozzarella sajttal, 1 db nagyobb paradicsommal. 

2. variáció: 3-5 evőkanál müzli 200 ml zsírszegény tejjel vagy 125 g natúr joghurttal és 50 g gyümölccsel.

Teaprogram mintaebéd

1. variáció: 100-125 g zsírszegény hús vagy hal, 200 g párolt zöldséggel. Még jobb, ha zöldteával párolod a zöldséget.

2. variáció: 80-100 g teljes kiőrlésű tészta frissen készített cukkinis-paprikás paradicsomszósszal. Vagy készíts cukkinivel, paradicsommal rakott csirkemellet.

Teaprogram mintaVacsora

1-1,5 szelet teljes kiőrlésű kenyér megpirítva, 1 evőkanál zsírszegény zöld fűszeres túróval megkenve. Mellé 1 tányér vegyes saláta olívaolajos-borecetes öntettel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss