Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk, tepsibe tesszük.
Félig megsütjük, a lapot még melegen lekvárral megkenjük.
A darált mákot 2 dl forró tejjel leöntjük. Hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, az 5 dkg margarint, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztára kenjük a mákos masszát. Beborítjuk a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk.
Forró sütőbe toljuk, mérsékeljük a tüzet, ezután közepes hőmérsékleten megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre