Vastag mákos süti

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • ízlés szerint kevés kefir vagy tejföl
  • A kenéshez:
  • lekvár
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk, tepsibe tesszük.

    Félig megsütjük, a lapot még melegen lekvárral megkenjük.

    A darált mákot 2 dl forró tejjel leöntjük. Hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, az 5 dkg margarint, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    A tésztára kenjük a mákos masszát. Beborítjuk a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk.

    Forró sütőbe toljuk, mérsékeljük a tüzet, ezután közepes hőmérsékleten megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Jónás Ernő 4 évvel ezelőtt
Na, én is egyből a lekvárt akartam ajánlani, csak aztán láttam, hogy te is teszel bele. Öreganyám is mindig tett a mákos süteményekbe, pl. a rétesbe, és csodálatos volt tőle az íze, valamint nem volt száraz, mint a tapló.

Hasonló Receptek

Magazin