Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vasi pecsenye dödöllével

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vasi pecsenye dödöllével

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 148
  • Elküldve: 21

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb vagy karaj
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • kb. 10-10 dkg liszt és zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 szép nagy burgonya
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A dödölléhez:
  • 1 kg burgonya
  • 30-35 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 2 nagyobb vöröshagyma

Elkészítés:

A húst szeleteld fel, gyengéden verd ki, a széleit vagdosd be. Sózd, borsozd, kend meg péppé zúzott fokhagymával. A tojásokat üsd fel, add hozzá a nagyon finomra reszelt burgonyát, pici sóval és tejjel keverd simára. A szeleteket előbb lisztbe, majd a burgonyás tojásba, végül a morzsába forgasd, majd forró olajban süsd aranysárgára.

A dödölléhez a burgonyát tisztítsd meg, és annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, főzd teljesen puhára. Saját levében nyomkodd össze burgonyatörővel. Apránként szórd bele a lisztet, és keverd, dagaszd addig, míg a lisztet a massza felveszi. Egy tűzálló tálat kenj ki zsírral. Evőkanállal szaggasd bele a burgonyás-lisztes masszát, és a sütőben pirítsd meg.

A tálra halmozz dödöllét, tedd mellé a hússzeleteket, és ha szereted, pirított hagymakarikával koronázd a művet!

Megjegyzés:

Ha már unod vasárnapi ebédre a rántott húst... Nekünk ez nagyon bevált! :)

A receptet Emmaanya küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 6. anolka
    2011. június 5. (vasárnap) 20:32
    Ha ezt előbb olvasom, már ma kipróbálom! Így várni kell jövő vasárnapig... Köszi a receptet!
Receptválogatás
Brownie, a csokicsoda
A legenda szerint a brownie úgy született, hogy a szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. Nagyon egyszerű, nagyon finom és megunhatatlan desszert!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos párna Citromos párna
Mogyorós-banános zabkeksz Mogyorós-banános zabkeksz
Banános-kakaós zabkeksz Banános-kakaós zabkeksz
Marhavadas spagettivel Marhavadas spagettivel
Mogyorós kelbimbósaláta gránátalmával Mogyorós kelbimbósaláta gránátalmával
Kókuszos sütőtökkrémleves Kókuszos sütőtökkrémleves
Fánk a sütőből Fánk a sütőből
Pizza-variációk Pizza-variációk
Joghurtos-hagymás csirkecomb Joghurtos-hagymás csirkecomb
Baconben sült sertésszűz (gluténmentes) Baconben sült sertésszűz (gluténmentes)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123779_kekszes-desszert-110.jpg Kekszes desszertek

A kekszes sütemények esetében hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez az alapanyag csak a kókuszgolyóhoz és a hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123788_horoszkop-110.jpg Gasztrohoroszkóp minden jegynek

Mit szeret a Kos, mit ehet és ihat a Nyilas, hogyan főz a Rák? A csillagjegyek a konyhában is meghatározzák, milyenek vagyunk...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123755_irdalt-hasselback-110.jpg Hasselback, egy izgalmas sült krumpli

A burgonya alapvető élelmiszernek számít világszerte, el sem tudnánk képzelni nélküle a mindennapjainkat. Legyen ebéd, vacsora,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123768_almas-pite-110.jpg Kedvenc ételeink kis csavarral

Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123801_fanny-cimlap-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy citromos sajttorta…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept