Vasi pecsenye dödöllével

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb vagy karaj
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • kb. 10-10 dkg liszt és zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 szép nagy burgonya
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A dödölléhez:
  • 1 kg burgonya
  • 30-35 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 2 nagyobb vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A húst szeleteld fel, gyengéden verd ki, a széleit vagdosd be. Sózd, borsozd, kend meg péppé zúzott fokhagymával. A tojásokat üsd fel, add hozzá a nagyon finomra reszelt burgonyát, pici sóval és tejjel keverd simára. A szeleteket előbb lisztbe, majd a burgonyás tojásba, végül a morzsába forgasd, majd forró olajban süsd aranysárgára.

    A dödölléhez a burgonyát tisztítsd meg, és annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, főzd teljesen puhára. Saját levében nyomkodd össze burgonyatörővel. Apránként szórd bele a lisztet, és keverd, dagaszd addig, míg a lisztet a massza felveszi. Egy tűzálló tálat kenj ki zsírral. Evőkanállal szaggasd bele a burgonyás-lisztes masszát, és a sütőben pirítsd meg.

    A tálra halmozz dödöllét, tedd mellé a hússzeleteket, és ha szereted, pirított hagymakarikával koronázd a művet!

Megjegyzés

Ha már unod vasárnapi ebédre a rántott húst...

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Somogyi Ilona 6 évvel ezelőtt
Ha ezt előbb olvasom, már ma kipróbálom! Így várni kell jövő vasárnapig... Köszi a receptet!
Bánki Edina 8 évvel ezelőtt
Nagyon örülök, hogy ízlett! :)
Békási János 8 évvel ezelőtt
Megcsináltam! Igaz, hogy csak a húst, azt is csirke mellből. Isteni!! Csak pihegek, úgy jól laktam. Hála Néked Emmaanya!!!! :)
liszizsuzsika 8 évvel ezelőtt
Na, legalább már azt tudom, mit főzök hétvégén. Köszi, emmaanya:)
Bánki Edina 8 évvel ezelőtt
Kedves bekasi! Örülök, hogy tetszett, remélem sikert aratsz vele otthon, nálunk közönségkedvenc! :)
Békási János 8 évvel ezelőtt
Kedves Emmaanya! Már nem ez az első recepted amit remeknek tartok. Hamar el is mentettem a saját recepttáramba. Mindenképpen kipróbálom! Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Vadászni fogok a többi alkotásodra is ! :)

Hasonló Receptek

Magazin