Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vásárolj okosan! Mit vegyél és mit ne, ha fogyókúrázol

default user icon
MME
A fogyókúra sikerének titka a helyes választásban rejlik. Ha rejtett kalóriákat tartalmazó ételekkel pakolod tele a fridzsidert, azzal a diétádat is megnehezíted!
Húsok

A húsok közül a csirke a jó választás, főleg akkor, ha a mellét a bőre nélkül használd fel. Így sok zsírt megspórolhatsz. A grillezéshez a lehető legkevesebb zsiradékot használd!

REGGELIZZ, MINT A KIRÁLYOK! EGYSZERŰ FOGYÓKÚRA 2 NAPOS MINTAÉTRENDDEL >>> 
Szószok

A kész bolti szószok igazi kalóriabombák. A ketchup szinte édességnek számít: egy üvegben akár 40 db kockacukornak megfelelő mennyiségű cukor van! Jobb, ha saját maga készíted el a szószt sűrített paradicsomból és fűszerekből.

Plusz egy tipp: a mustár és a torma ideális alternatíva a ketchupra, majonéz helyett készíts könnyű dresszinget 1-2 ek natúr joghurtból vagy kefirből, és friss zöldfűszerekből. Így tényleg alakkímélő lesz a salátád!

Zsiradékok

Átlagban naponta maximum 60 g zsír bevitele javallott, és ebben minden benne van, a sajttól kezdve a húson át a főzéshez használt olajig! Nagyon figyelj arra, hogy számos készétel túl zsíros, ezeket inkább kerüld!

Az összes zsiradék ugyanakkor nélkülözhetetlen a szervezet számára – gondolj csak a zsírban oldódó vitaminokra! Többek között az avokádóban, a tengeri halakban, a növényi olajokban is megtalálhatóak a test megfelelő működéséhez szükséges zsírsavak.

A STRESSZEVŐ ÉS AZ ÖNJUTALMAZÓ - TESZTELD MAGAD, HOL SZÚROD EL A DIÉTÁD! >>> 
Cukor

Gondoltad volna, hogy még a csemegeuborkában és a ropiban is van cukor? Ha spórolni szeretnél a kalóriákkal, mindig nézd meg a polcról levett terméken az összetevők listáját!

VISSZAKÚSZÓ KILÓKTÓL SZENVEDSZ? ITT A 10 LEGJOBB TIPP A JOJÓEFFEKTUS ELLEN >>> 
Zöldségfélék

A zöldségfélék egészségesek, éppen ezért érdemes naponta 3-4 adagnyit fogyasztani belőlük. Némelyikkel azonban óvatosan kell bánni, ilyen például a legtöbb zöldséghez képest sok kalóriát és szénhidrátot tartalmazó kukorica.

Gyümölcslevek

Vigyázat! A bolti gyümölcslék többsége nagyon sok cukrot tartalmaz! Ezekből érdemes inkább gyümölcsléfröccsöt készíteni, némi szénsavas ásványvíz hozzáadásával - persze, az a legjobb, ha a bolti ital helyett inkább frissen facsart gyümölcslét fogyasztasz.

További hasznos diétatippeket találsz itt! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss