Elkészítés: A húst felteszem főzni sós vízben, hozzáteszem kb. egy óra múlva a zöldségeket, szóval mezei húslevest készítek. Ha az alsócom jól megfőtt, kiveszem a levesből (könnyen elválik a csontról), a színhúst a szálak irányára merőlegesen fél centis darabokra vágom. Közben a hagymát olajon megfuttatom, ráteszem a húst, hozzáteszek 1-2 főtt sárgarépát, paradicsompűrét, zúzott fokhagymát, fűszereket (bors, kakukkfű, majoranna). Alaposan ősszerotyogtatom, ízlés szerint sózom, esetleg cukrozom.
A kész masszához kifőzöm a tésztát - én csavartcsővel szoktam -, összekeverem és tálalom. Természetesen sajttal megszórva finomabb, de amúgy is jó!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre