Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük. Hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát és üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a csirkedarabokat (kivétel a májakat). Megpirítjuk a csirkehúst is, és a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, kis lángra téve párszor még átforgatjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel, vagy amennyi levest akarunk. Nagy lángon elkezdjük főzni. Beledobjuk a kockára vágott répákat, a zellert, a zúzott fokhagymát. Ha felfőtt a levesünk, kis lángra vesszük, és beledobjuk a májakat, megfűszerezzük, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Amikor már majdnem kész, akkor tesszük bele a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot. Tehetünk bele felkockázott burgonyát is, és főzhetünk tésztát vagy tarhonyát is bele, de én inkább - a gyerekek miatt - több zöldséget teszek bele, és már azzal is elég sűrű lesz. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre