Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vasalt csirkecomb (nem baj, ha nem szeretsz vasalni)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirke felsőcomb
  • 3 evőkanál szőlőmagolaj
  • ízlés szerint fűszerek a csirke bepácolásához (pl.: köménymag, fokhagyma, bors, só)
  • serpenyő és egy nehezebb, vízzel teli lábas (vaslábas a legideálisabb)

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, kifilézzük. Másnapig hűtőben, a fűszerekkel bepácolva pihentetjük, de ha nincs idő erre, akkor akár azonnal is süthető.

Egy serpenyőben felmelegítjük a szőlőmagolajat, és amikor már serceg, akkor beleforgatjuk a csirkecombokat. A csirke tetejére helyezzük a vizes lábast, majd időnként forgatjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön. Kb. 1/4 óra elegendő *a csirke belül puha, kívül ropogós állapot* eléréséhez.

Megjegyzés

A vasalt csirkecomb szerintem a legfinomabb balzsamecetes, joghurtos zöldsalátával. Ehhez póréhagymát és tetszés szerinti zöldségeket (ami a hűtőben van...) balzsamecettel meglocsolunk, és natúr joghurttal összekeverjük.

A sült csirke és a sült csirke között az az alapvető különbség, hogy a vasalt sült csirkénél nincs finomabb. :-) A vasalt csirke attól vasalt, hogy vannak, akik régi szenesvasalóval a tetején sütik, én ezt az egyszerűség kedvéért egy vízzel teli lábassal helyettesítem. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek

Friss