Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vasalt csirke grúz módra

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke (kb. 1 kg-os)
  • vaj vagy olaj a sütéshez
  • A páchoz:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 tk tengeri só
  • 1 tk törött fekete bors
  • 1 tk egész koriandermag
  • 1 marék frissen aprított koriander
  • 1 kis marék frissen aprított petrezselyem
  • 1/2 tk frissen aprított bazsalikom
  • 2 szál aprított újhagyma
  • 1/4 pohár száraz fehérbor

Elkészítés

    1. A páchoz a szétzúzott fokhagymát alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval.
    2. A csirkét a mellénél félbevágjuk és kilapítjuk, majd megkenjük a fokhagymás-korianderes páccal. A hűtőbe tesszük éjszakára.
    3. Másnap a csirkét lecsepegtetjük. Egy serpenyőben bőven vajat vagy olaj at hevítünk, majd a bőrével felfelé belefektetjük a húst. Nehezékkel lenyomtatjuk, és közepes hőfokon sütjük kb. 10 percig.
    4. Amint pirulni kezd, ellenőrizzük, és óvatosan megmozgatjuk, hogy ne ragadjon le. Végül megfordítjuk, és másik oldalát is megsütjük a nehezék alatt. Friss zöldsalátával vagy tetszés szerinti körettel kínáljuk. 

    13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

    14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

    11 KIHAGYHATATLAN CSIRKÉS RECEPT A HÉTVÉGÉRE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin