Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillkolbász, ahogy még nem próbáltad - 5 ínycsiklandó recept!

Süsd meg parázson vagy grillserpenyőben, körítsd német vagy japán módi szerint a nálunk is kapható közkedvelt nürnbergi grillkolbászt!

Ezt a 7-9 cm hosszú, legfeljebb 2,5 dkg-os kolbászt a legenda szerint ötszáz évvel ezelőtt találták ki a leleményes nürnbergi hentesek, hogy az éjjelre bezárt városkapu kulcslyukán át is árulni tudják a kívül rekedt vándoroknak.
A majoránnával ízesített kolbászkák minősége felett külön egyesület (Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V.) őrködik, és a termék az Európai Unió eredetvédelme alatt áll.

Németországban hagyományosan párolt savanyú káposztával, frissen reszelt tormával és félbarna parasztkenyérrel fogyasztják.

Többnyire faszénen, esetleg serpenyőben, kevés vörösborral felöntve sütik meg, de ecetes-hagymás lében is tálalják.

A nyári grillpartikra kipróbálhatod nyers káposztasalátával, amelyet 1 ek felkockázott baconnel vagy szalonnapörccel gazdagíthatsz, de magából a kolbászból is készíthetsz salátát

Nürnbergi grillkolbász káposztasalátával >>> 

Nürnbergi kolbászsaláta >>> 


Ha esetleg túl sok grillkolbászt vásároltál, másnap gazdaságosan hasznosíthatod a maradékot.

Grillkolbászos rakott burgonya >>> 


A grillkolbásszal készített lepény melegen és hidegen egyaránt finom vacsora vagy remek sörkorcsolya lesz.

Grillkolbászos-póréhagymás lepény >>> 


Végül következzék a legdivatosabb recept – grillkolbász kimonóban! Ezt a szusit az is imádni fogja, aki nem kedveli a japán konyhát.

Grillkolbásszal töltött szusi >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss