Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 isteni vacsora 1-ben: paleós variációk darált húsra

A konyhában töltött időm, szerintem 1/3-a egy átlagos háziasszonyénak, pedig minden nap van főtt étel, és az óvodába is én viszem a három fogást. A titok, szerintem a variációkban, és a raktározásban rejlik.

A hatékonyság és a találékonyság jó, ha együtt járnak. Igyekszem minden időmet úgy beosztani, hogy minél több maradjon a fontos dolgokra, azaz a családra, olvasásra, magamra. Ezért mind a háztartási munkákat, mind a főzést igyekszem a legegyszerűbbre venni, és kisebb-nagyobb praktikákkal időt spórolni. A konyhában töltött időm, szerintem 1/3-a egy átlagos háziasszonyénak, pedig minden nap van főtt étel, és az óvodába is én viszem a három fogást.

A titok a variációkban, és a raktározásban rejlik. Csontlé, sültek, pörköltek - a mélyhűtőben porciózva, egyszerre készül 4-5 féle étel, aminek egy részét frissen fogyasztjuk, egy része pedig a fagyasztóba kerül.

Próbáld ki! Érdemes!

Darálhúsos variációk

Töltött tökszeletek:
Vegyünk egy kisebb zsenge tököt, karikázzuk fel kb. 3cm-es vastag szeletekre. A belét vágjuk ki, majd fektessük őket egy kizsírozott jénai edénybe. Töltsük meg a szeleteket a darált húsos masszával. A tetejére készítsünk egy kapros öntetet, amivel meglocsoljuk. Akinek a sajt belefér, megszórhatja reszelt keménysajttal is. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor még a kaporszósszal meglocsolhatjuk.

Kebab nyársak:
A darált húsos masszából fa nyársakra formázunk egy-egy evőkanálnyit, majd egy serpenyőben, kevés kókuszzsíron készre sütjük. Friss zöldsalátával, vagy rizzsel tálaljuk.

Húsgolyók:
Egyszerűen a darált húsos masszából, kisebb-nagyobb golyókat formázunk, kinek melyik a szimpatikusabb. Egy serpenyőben, bő kókuszzsírban készre sütjük. Majonézzel, avokádókrémmel, friss zöldsalátával tálaljuk.
Mindegyik étel fagyasztóban tárolható!

+1 tipp: Kapros öntet

1 dl kókuszjoghurt
1 teáskanál friss, vagy szárított kaporlevél

MÉG TÖBB cikk és RECEPT HÁZIGAZDÁNKTÓL ITT >>> 

Ezek is érdekelhetnek