Keress receptre vagy hozzávalóra

Vargányával töltött padlizsán

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 közepes padlizsán
  • 2 db vöröshagyma
  • 25 dkg vargányagomba
  • bors
  • petrezselyemzöld aprítva
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöld kosszarvú enyhén csípős paprika
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsán végét levágjuk, a zöldséget megmossuk. Kettévágjuk, és kivesszük a belsejét egy kanál segítségével vagy karalábévájóval. Enyhén besózzuk, és olajozott tepsibe sorba rakjuk.

    A gombát megmossuk, a hagymát tisztítás után felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a gombát és a padlizsánból kiszedett részt is, amit apróra vágtunk. Borsozzuk, és belevágjuk a paradicsomot és paprikát is. Ha már barnulni kezd, a szójaszószt is hozzákeverjük. Az elkészítése 5 percet vesz igénybe.

    Levesszük a tűzhelyről, és megtöltjük a padlizsánokat a gombás-hagymás raguval. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.

Megjegyzés

Én alufóliával béleltem ki a tepsimet, és arra csorgattam olajat. Így nem kell attól félnem, hogy lesül a zöldségem.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin