Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányás zúzapörkölt

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A zúzát megtisztítom, feldarabolom. A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, paprikát és fokhagymát. Sózom, borsozom, majd megszórom a fűszerpaprikával.

2. Beleteszem a zúzát. Aláöntöm a bort, és a zúza puhulásáig fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom.

3. Ha a zúza megpuhult, hozzáadom a feldarabolt vargányát, és tovább főzöm. Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja. Galuskával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss