Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vargányás zúzapörkölt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkezúza
  • 50 dkg vargánya gomba
  • 3 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 dkg szalonna
  • bors
  • ízlés szerint 2 dl vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A zúzát megtisztítom, feldarabolom. A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, paprikát és fokhagymát. Sózom, borsozom, majd megszórom a fűszerpaprikával.

    2. Beleteszem a zúzát. Aláöntöm a bort, és a zúza puhulásáig fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom.

    3. Ha a zúza megpuhult, hozzáadom a feldarabolt vargányát, és tovább főzöm. Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja. Galuskával tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin