Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányás-velős pacal Hentes Misi módra

MME MME
8 4.2/5
120 perc
rafinált
költséges
8 adag

Elkészítés

Elkészítés: A 2 kg pacalt lehártyázom, megtisztítom, majd forró vízben 15 percig előfőzöm. A levét leöntöm, leöblítem, és bő hideg vízben másfél óráig főzöm. Az abalébe teszek: 1 dl ecetet, babérlevelet, fél fej foghagymát. Ha letelt a másfél óra, kiveszem, hideg vízben lehűtöm, és vékony csíkokra vágom. 15 dkg kenyérszalonnát kisebb kockára vágok, bográcsban kiolvasztom, hozzáadok 2 evőkanál zsírt és kockára vágott vöröshagymát, majd üvegesre dinsztelem. Felöntöm 2 l vízzel, beleteszem a felcsíkozott pacalt, beleteszem a paradicsomot, paprikát, fokhagymát és a fűszereket, a szerecsendiót belereszelem. Közepes erős tűzön kb. 2 és fél óráig főzöm, az elfőtt vizet pótolom. Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítom, a vargányát felkockázom. 1 dl olajat felforrósítok egy lábosban, beleteszem a felkockázott vargányát és a velőt. 5 percig kevergetem, és félreteszem. Közben a pacal elkészül, ekkor összeforralom a gombával és a velővel. Akkor jó, ha csípős. Ízlés szerinti körettel tálalom. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A sok hagymától bőven lesz szaftja, a legfinomabb házi kenyérrel tunkolni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss